Zomerse pastasalade
Informatie
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 4
- Soort: Bijgerecht
Ingrediënten
- 500g penne
- 1 courgette
- 3 eetlepels zwarte olijven
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 5 eetlepels rode pesto
- 3 eetlepels verse basilicumblaadjes
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd eerst als voorbereiding de olijven in stukje en verwijder de pitten.
- Vervolgens kook je de pasta in zo’n 15 minuten beetgaar in ruim kokend water.
- In een droge koekenpan rooster je de pijnboompitten in 3 tot 5 minuten goudbruin.
- Strooi er wat zout overheen en laat ze afkoelen.
- Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd deze in vier stukken, die je daarna ieder in repen snijdt zo dik als de pasta.
- Bak deze reepjes op hoog vuur in een grote koekenpan, samen met de olijfolie, tot ze na zo’n 4 tot 6 minuten lichtbruin zijn.
- Schep de olijven door de courgettereepjes heen en breng op smaak met zout en peper.
- Roer in een grote kom de rode pesto los met een juslepel kookvocht, afkomstig van de pasta.
- Giet de penne af en schep deze pestosaus er doorheen, vervolgens het courgettemengsel, de pijnboompitten en de basilicumblaadjes.
- Schep het geheel goed door elkaar.
- Smakelijk eten!
Tweet