Print dit receptTagliatelle met zalm
Informatie
- Bereidingstijd: 20-30 minuten
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Vergiet en eventueel een pastapan
Ingrediënten
- 350g groene tagliatelle
- 150g verse zalm
- 100g gerookte zalm
- 100g Parmezaanse kaas
- ½ l zure room
- 250g Philadelphia
- 4 theelepels zalmeitje
- Visfumet
- Zwarte peper
Bereidingswijze
Begin met het in reepjes snijden van de zalm.
Daarna kun je de tagliatelle gaan koken, eventueel in een speciale pastapan.
Doe dit in licht gezouten water, hierdoor wordt het sneller gaar.
Proef af en toe even, en wanneer de pasta beetgaar (al dente) is, giet je hem af en laat je hem uitlekken in het vergiet.
De zure room schep je vervolgens in de pastapan, die nog warm is, en breng je aan de kook.
Doe er een scheut visfumet bij, en laat het inkoken.
Wanneer het een sausdikte heeft, haal je het van het vuur.
Vervolgens doe je de Philadelphia en Parmezaanse kaas er overheen, voeg je de zalmreepjes toe en nog wat zwarte peper.
Meng de saus en de pasta en klaar is de tagliatelle met zalm! Verdeel het mengsel over vier borden en bestrooi het geheel met gesnipperde dille.
Wat reepjes zalm en een takje dille maken het geheel extra feestelijk.