Print dit receptSpaghetti carbonara
Informatie
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500g spaghetti
- 150g spekblokjes
- 2 eieren
- 4 el pecorino kaas
- 4 el Parmezaanse kaas
- 3 el olijfolie
- Peper
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de pan en voeg de spekblokjes toe.
Bak het spek op laag vuur uit.
Breng water aan de koop voor de spaghetti, voeg hier de spaghetti en zout aan toe.
Kook de spaghetti al dente.
Voeg 2 flinke lepels kookvocht toe aan het uitgebakken spek.
Klop de eieren los en voeg er de pecorino en Parmezaanse kaas aan toe.
Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan het spek.
Voeg ook het kaasmengsel toe en meng goed.
Voorkom dat het ei gaat stollen, anders klontert het ei.
Voeg eventueel nog meer kookvocht toe en breng het geheel op smaak met Parmezaanse kaas en peper.