Spaghetti bolognese
Informatie
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Vergiet
- (pasta)pan
- 2 bakpannen
Ingrediënten
- 500g gehakt (naar keuze gemengd-, kip- of rundergehakt)
- 400g spaghetti
- 125g spekjes
- 4 tomaten
- 2 blikjes tomatenpuree
- 3 paprika’s
- 1 middelgrote winterpeen
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 pak gezeefde tomaten
- 1 zakje spaghetti kruiden
- Kaas (naar keuze Parmezaanse of jong belegen)
- Olijfolie
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Begin met het snijden van de wortel, ui, paprika’s en tomaten.
- Deze snijdt je in kleine stukjes.
- Ondertussen kun je een pan water opzetten, met daarin zo’n 4 liter water.
- Doe hier wanneer het kookt de spaghetti bij tot deze gaar is.
- Voeg een beetje zout en olijfolie toe, dit laatste zodat de pasta minder plakt en een authentieke smaak krijgt.
- Giet de spaghetti vervolgens af en laat het uitlekken in een vergiet.
- Verhit in een koekenpan een klein beetje boter en bak hierin het gehakt rul en bruin.
- Bak in een andere pan ondertussen de ui, spekjes, knoflook, winterpeen en tomaten en voeg deze aan het gehakt toe wanneer het beide gaar is.
- Voeg hieraan de spaghettikruiden toe, evenals de gezeefde tomaten en tomatenpuree, en laat het geheel een paar minuten doorkoken.
- Schep de spaghetti in een diep bord en schep daar de saus overheen.
- Strooi hier naar gelieven wat kaas overheen.
Tweet