Ravioli met spinazie
Informatie
- Aantal personen: 4
- Soort: Voorgerecht
Ingrediënten
- ½ recept basis pastadeeg
- 175 g ricotta
- 150 g spinazie
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 ei
- 30g boter
- Nootmuskaat
- Zout
- Peper
- 100 ml room
- 2 takjes platte peterselie
- 40g boter
- 40g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Voor de vulling: snijd de spinazie kleiner.
- Smelt de boter in een pan en doe de spinazie daarbij met een beetje zout en peper.
- Smoor het geheel ongeveer 8 minuten tot de spinazie bijna droog is.
- Doe de ricotta in een kom en meg de spinazie, kaas en nootmuskaat erbij.
- Meng het ei erbij.
- Rol de pasta uit tot 50 cm lange stukken en verdeel de vulling hierover.
- Leg er een laag deeg overheen en maak ravioli van 10x10 cm.
- Kook de ravioli in een grote pan met water en zout in 4 minuten gaar.
- Smelt de boter in de pan om de saus te maken.
- Voeg de room en de Parmezaanse kaas toe en verwarm het geheel totdat de kaas gesmolten is.
- doe de saus op een bord en leg de ravioli hierop.
- Garneer met platte peterselie.
Tweet