Pastitio
Informatie
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 300g penne
- 30g Parmezaanse geraspte kaas
- 1 losgeklopt ei
- 1 el broodkruim
- 1 el gesmolten boter
- Bechamelsaus
- 500g runder gehakt
- 1 stengel bleekselderij in stukjes
- 1 klein ui, fijngesneden
- 2 teentjes gehakte knoflook
- ¾ blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 150 ml rode wijn
- 100 ml water
- 2 el olijfolie
- ½ kaneelstokje
- 2 laurierblaadjes
- ½ el gedroogde oregano
- 1 el verse oregano fijngesneden
- 1 mespunt gemalen kruidnagel
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een pan en bak de bleekselderij, het ui en de knoflook licht aan.
- Maak het gehakt los en bak dit vijf minuten mee.
- Voeg de overige ingrediënten voor de vleessaus toe en laat dit 30 minuten sudderen.
- Zorg ervoor dat de saus niet te droog wordt, je kunt eventueel een beetje water toevoegen.
- Verwijder het kaneelstokje en de laurierblaadjes na de 30 minuten kooktijd.
- Kook de pasta in 2,5 liter water met 1 el zout bijna al dente.
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Giet de pasta af en roer 2 soeplepels bechamelsaus, de helft van de kaas en het ei door de pasta.
- Voeg een scheutje melk toe als het geheel te dik is.
- Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter.
- Leg ⅓ van de pasta in de schaal en schep er de helft van de vleessaus er over.
- Hierop komt weer een laag pasta, de rest van de vleessaus en weer pasta bovenop.
- Schep de rest van de bechamelsaus over de ovenschotel.
- Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim en verdeel dit over de bechamelsaus.
- Zet de schotel 45 minuten in de oven tot het gerecht een mooie goudbruine kleur heeft en klaar!
Tweet