Pastasalade met rucola parmezaanse kaas en kerstomaat
Informatie
- Aantal personen: 4
- Soort: Geserveerd met brood een hoofdgerecht
Ingrediënten
- 200g rucola
- 500g pasta
- 2-3 blikjes tonijn op olijfolie
- 250g kerstomaatjes
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
- Kook de pasta in ruim water met zout al dente.
- Hak de knoflook fijn en laat de tonijn uitlekken.
- Bak de knoflook goudbruin en voeg gesneden kerstomaatjes toe.
- Bak het geheel één minuut.
- Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht.
- Draai het vuur laag onder de knoflook met tomaat en voeg de pasta toe.
- Doe er een beetje kookvocht bij en voeg de tonijn toe.
- Als het geheel goed warm is kan de rucola worden toegevoegd.
- Zorg ervoor dat de rucola niet teveel slinkt.
- De pan kan van het vuur.
- Voeg peper, zout en Parmezaanse kaas toe.
- Lekker om te serveren met brood.
Tweet