Pastadeeg
Informatie
- Bereidingstijd: 30-60 minuten
- Aantal personen: 5
- Soort: Basisrecept
Benodigdheden
- Deegroller
- huishoudfolie
Ingrediënten
- 400g meel van harde (durum) tarwe
- 4 eieren
- 2 el olijfolie
- 1 tl zout
Bereidingswijze
- Doe het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Doe de rest van de ingrediƫnten in het kuiltje en kneed het geheel tot een stevig deeg.
- Het deeg mag niet aan de handen plakken.
- Maak een bol van het deeg en verpak deze in huishoudfolie.
- Leg het deeg minimaal 15 minuten in de koelkast.
- Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in porties.
- Rol het deel op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 1 millimeter dikte.
- Hang de deegstroken ergens over om wat te laten drogen.
- Hierna kun je de deeg verwerken tot tagliatelle, spaghetti, lasagne of ravioli.
Tweet