Lasagne met zalm en asperges
Informatie
- Bereidingstijd: 70 minuten
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 400 g ontvelde zalmfilet
- 450 ml visbouillon
- 750 g groene asperges
- 300 g verse lasagne (ongeveer 12 vellen)
- Geraspte schil en sap van 1 citroen
- 1 klein bosje dille
- 6 zwarte peperkorrels
- 300 ml halfvolle melk
- 3 el demi crème fraiche
- 25 g boter
- 3 el bloem
- 2 el Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor 200 °C.
- Leg de zalmfilets op de bodem van een koekenpan waar ze precies in passen.
- Voeg het bouillon, de steeltjes van de dille, de peperkorrels en het citroensap toe.
- Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag waardoor de zalmfilets pocheren.
- Laat de zalm niet gaar worden.
- Neem de zalmfilets uit de pan en laat ze afkoelen, verdeel ze daarna in grote vlokken.
- Zeef de bouillon.
- Stoom de asperges 3 min maar laat ze niet te gaar worden.
- Snijd de asperges in stukjes en houd de hoedjes apart.
- Smelt de boter in een middelgrote pan en strooi de bloem erbij.
- Klop er gelijkelijk de melk en de gezeefde bouillon door.
- Breng de saus aan de kook en laat hem in 3 minuten inbinden op zacht vuur.
- Neem de pan van het vuur en voeg de crème fraiche, het dillegroen, de citroenschil en peper en zout toe.
- Schep de zalm en asperges door de saus.
- Neem de ingevette ovenschaal en leg 3 vellen lasagne op de bodem.
- Schep hierop ⅓ van het zalmmengsel en herhaal dit zo drie keer.
- Op het laatste laagje lasagnevellen worden de aspergepunten verdeeld.
- Druk het geheel goed aan.
- Dek de schaal af met ingevet aluminiumfolie en plaats hem 30 minuten in de oven.
- Verwijd de folie, strooi de Parmezaanse kaas over de lasagne en serveer hem direct.
Tweet