Lasagne met courgette
Informatie
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 500g rundergehakt
- 1 pak lasagnevellen
- 1 courgette in 6-8 dunne plakken
- 400g Italiaanse roerbakgroentemix
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 1 el gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- ½ pakje bechamelsaus
- 500 ml melk
- 150g geraspte belegen kaas
Bereidingswijze
- Verwarm de olie in een koekenpan en smoor de roerbakmix en de knoflook 5 minuten op zacht vuur.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het geheel in 5 minuten rul.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken.
- Voeg de kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de saus 30 minuten zacht koken.
- Breng het op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
- Bestrijk de courgette plakken met olijfolie en bak deze in een koekenpan in ongeveer 5 minuten bruin.
- Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met gehaktsaus.
- Voeg een laag lasagnevellen toe en leg hier de helft van de courgette op.
- Schep de helft van de gehaktsaus en een beetje bechamelsaus bovenop de courgette.
- Leg hier weer een laag lasagnevellen op en bedek die met de rest van de courgette.
- Giet het restant gehaktsaus hierover en bedek het geheel met lasagnevellen.
- Verdeel de rest van de bechamelsaus over de lasagnevellen.
- Bedek het geheel met de geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 30-40 minuten.
- Zet de ovendeur één cm open met bijv.
- een pollepel en laat de lasagne nog 15 minuten in de open maar uitgeschakelde oven staan zodat hij steviger wordt.
- Eet smakelijk!
Tweet