Klassieke lasagne
Informatie
- Bereidingstijd: 45 minuten
 - Aantal personen: 4
 - Soort: Hoofdgerecht
 
Benodigdheden
- Ovenschaal
 
Ingrediënten
- 500g gehakt
 - 1 pak witte lasagnebladeren
 - 1 ui
 - 1 blikje tomatenpuree
 - 1 pakje gezeefde tomaten
 - 1 blik tomatenblokjes
 - 150 ml room culinaire
 - 2 geperste teentjes knoflook
 - Geraspte kaas
 - Paprikapoeder
 - Basilicum
 - Peper
 - Zout
 
- 1 l melk
 - 120 g Boter
 - Bloem
 - Nootmuskaat
 - Peper
 - Zout
 
Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul in een koekenpan en fruit de ui mee.
 - Voeg de basilicum, paprikapoeder, knoflook, peper en zout toe en bak dit goed door.
 - Voeg de tomatenpuree toe en laat dit in het gehakt trekken.
 - Voeg ook de gezeefde tomaten en tomatenblokjes toe.
 - Laat het geheel op zacht vuur 10 minuten staan.
 - laat 100g boter in een steelpannetje smelten.
 - Voeg bloem toe tot het een droge massa wordt en voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een mooie gladde saus hebt.
 - Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
 - Voeg nog een klein nootje boter toe om de saus smeuïg te houden.
 - Voeg de room toe aan de tomatensaus maar zorg dat de saus niet gaat koken omdat de room dan gaan schiften.
 - Vet de ovenschaal in en begin op de lasagne op te bouwen met een laag bechamel, dan tomatensaus en dan lasagnebladeren.
 - Herhaal dit geheel drie keer.
 - Op de bovenste laag bladeren schep je de resterende bechamelsaus.
 - Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.
 - Verwarm de oven voor op 180 ˚C en plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven.
 - Laat daarna de lasagne doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een beetje geraspte kaas over de lasagne.
 
Tweet