Klassieke lasagne
Informatie
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Benodigdheden
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 500g gehakt
- 1 pak witte lasagnebladeren
- 1 ui
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 1 blik tomatenblokjes
- 150 ml room culinaire
- 2 geperste teentjes knoflook
- Geraspte kaas
- Paprikapoeder
- Basilicum
- Peper
- Zout
- 1 l melk
- 120 g Boter
- Bloem
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Bak het gehakt rul in een koekenpan en fruit de ui mee.
- Voeg de basilicum, paprikapoeder, knoflook, peper en zout toe en bak dit goed door.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat dit in het gehakt trekken.
- Voeg ook de gezeefde tomaten en tomatenblokjes toe.
- Laat het geheel op zacht vuur 10 minuten staan.
- laat 100g boter in een steelpannetje smelten.
- Voeg bloem toe tot het een droge massa wordt en voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een mooie gladde saus hebt.
- Kruid de saus met nootmuskaat, peper en zout.
- Voeg nog een klein nootje boter toe om de saus smeuïg te houden.
- Voeg de room toe aan de tomatensaus maar zorg dat de saus niet gaat koken omdat de room dan gaan schiften.
- Vet de ovenschaal in en begin op de lasagne op te bouwen met een laag bechamel, dan tomatensaus en dan lasagnebladeren.
- Herhaal dit geheel drie keer.
- Op de bovenste laag bladeren schep je de resterende bechamelsaus.
- Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C en plaats de ovenschaal 30 minuten in de oven.
- Laat daarna de lasagne doorverwarmen zonder de folie en strooi nog een beetje geraspte kaas over de lasagne.
Tweet