Griekse maccaroniterrine
Informatie
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Aantal personen: 4
- Soort: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 g lamsgehakt
- 250 g macaroni
- 1 gesnipperde ui
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 blik fijngehakte gepelde tomaten
- 200 g geraspte oude kaas
- 350 ml melk
- 1 ei
- 1 eidooier
- 75 ml Retsina: Griekse witte wijn
- 2 el boter
- 2 el bloem
- 2 el oregano
- 2 el olijfolie
Bereidingswijze
- Verhit de olie in de braadpan en bak het gehakt rul.
- Voeg de uit toe en bak tot deze glazig zijn.
- Voeg de knoflook, wijn, oregano, tomaten en peper en zout toe en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
- Breng in een grote pan water met zout aan de kook en kook hierin de macaroni beetgaar.
- Laat de macaroni schrikken onder de koude kraan en uitlekken.
- Maak een bechamelsaus van de boter, de bloem en de melk.
- Roer hier 150 g van de oude kaas door.
- Klop het ei en de eidooier met een scheutje melk los en roer deze door de saus.
- De saus mag inmiddels van het vuur.
- Vet een ovenschotel in en bestrooi de randen en bodem met kaas.
- Leg laag voor laag macaroni, vleesmengsel en saus in de schaal en herhaal dit nogmaals.
- Strooi er nog een beetje kaas over.
- De ovenschotel mag 30 minuten in de oven op 200 ˚C.
Tweet